OVER AVIA-BELGOMINE

AVIA staat op in Zwitserland

1927, Zwitserland. Om een concurrentiële strijd te kunnen aangaan, verenigen verschillende onafhankelijke petroleumhandelaars zich. Zo is AVIA ontstaan. Tankwagens en benzinestations dragen hetzelfde, gekende logo. Onafhankelijke tankstations besluiten samen hun producten aan te kopen. Een concept dat aansloeg en uitgroeide naar andere landen.

België verwelkomt AVIA-BELGOMINE

Op 4 mei 1946 ziet AVIA-BELGOMINE het levenslicht in België. In 1964 neemt Omer Blommaert Belgomine over. Op dat moment verhandelt AVIA-BELGOMINE vooral nog kolen maar daar komt vlug verandering in. Vanaf 1971 beschikt het bedrijf over tankwagens en voeren ze voor het eerst mazout uit.

Primeur voor Sint-Niklaas

In 1982 zorgt Sint-Niklaas voor een primeur. AVIA opent er zijn eerste tankstation! Velen zullen in korte tijd volgen.

Een volgende mijlpaal in de geschiedenis van AVIA-BELGOMINE is 2007. Het bedrijf verhuist naar de Wilfordkaai 43 te Temse.

AVIA-BELGOMINE vandaag

Vandaag verzekert AVIA-BELGOMINE de uitbating van 35 AVIA-tankstations in Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast is AVIA-BELGOMINE jouw specialist als het aankomt op vloeibare en vaste brandstoffen en smeermiddelen.

Jouw AVIA-partner

Het AVIA-netwerk breidt nog elke dag uit. Zo behoort AVIA tot de belangrijkste spelers op de Belgische markt. Zo kan je met je AVIA TANKKAART al in 400 tankstations terecht!

Elke AVIA-partner handelt volledig zelfstandig. Zo geniet je in jouw streek van het beste advies en de beste diensten, aangepast aan jouw noden en wensen. Bovendien krijg je altijd de scherpste prijzen dankzij onze centrale administratiedienst en een gezamenlijke aankoop van onze producten.