TYPES MAZOUT

Wat is het verschil tussen gasolie en gasolie extra?

Gasolie of ook stookolie of mazout genaamd is de brandstof bij uitstek voor de verwarming van je woning of bedrijf.

Verwarmen met gasolie of gasolie extra kent veel voordelen, je verwarmt:

  • Zuinig: met deze olie verbruiken nieuwe verwarmingsketels tot 40% minder.
  • Veilig: het risico op CO-vergiftiging is quasi uitgesloten, daarnaast ontvlamt deze olie niet bij omgevingstemperaturen onder de 55°C.
  • Milieuvriendelijk: dankzij nieuwe technologieën en een betere samenstelling van de brandstof is gasolie milieuvriendelijker geworden.
  • Onafhankelijk: je beslist zelf wanneer en tegen welke prijs je je voorraad inslaat.

Gasolie extra

Opteer je voor gasolie extra, dan verbruik je nog minder want je rendement van je installatie is hoger. Het product is zuiverder en nog milieuvriendelijker omdat er minder schadelijke stoffen vrijkomen in het milieu. Daarnaast betaal je minder voor het onderhoud van je installatie. Deze olie is ideaal voor alle types verwarmingsketels en in het bijzonder voor de nieuwste generatie condensatieketels.

Gasolie extra voor landbouwgebruik

Voor landbouwmachines is gasolie extra de ideale brandstof. Om garantie te bekomen, verplichten bepaalde constructeurs zelfs het gebruik van deze gasolie. Bepaalde sectoren krijgen zelfs een vrijstelling van accijnzen op petroleumproducten. Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder.

Gasolie extra voor landbouwgebruik of industrieel gebruik

Indien u actief bent in landbouw, tuinbouw, visteelt of bosbouwwerkzaamheden, kan u in dat geval misschien vrijgesteld worden van de accijnzen op petroleumproducten.

Indien u als persoon of bedrijf beschikt over installaties of voertuigen die voor industriële toepassingen worden gebruikt, moet u een accijnstoeslag betalen bovenop de accijnzen op gasolieverwarming.